Všechny bleskovky

úterý 24. ledna 2012

Michal Stark vlajkonošem výpravy Středočeského kraje na Hrách V.zimní olympiády dětí a mládeže ČR

V neděli 29.1. bude Michal vlajkonošem výpravy Středočeského kraje. Na čele týmu sportovních nadějí půjde v rámci slavnostního zahájení Her V.zimní olympiády dětí a mládeže ČR. Pořadatelem letošních her je Moravskoslezský kraj a města Ostrava, Franštát pod Radhoštěm-Pustevny, Obec Bílá.
3.2.2012

O ODM

ODM 2012Olympiáda dětí a mládeže je velkolepou akcí pro děti a mládež do 16-ti let.
Soutěž je projektem Českého olympijského výboru, který si pro spolupráci
s pořádáním her vybírá jednotlivé kraje České republiky - pro rok 2012, kdy se koná jubilejní desátý ročník olympiády, předal pořádání zimní podoby Moravskoslezskému kraji. Celkem se olympiády zúčastní přes 1300 sportovců, trenérů a vedoucích výprav.
Hry zimní olympiády dětí a mládeže jsou vrcholnou českou soutěží krajských reprezentací žákovské kategorie. Svým charakterem navozují atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci si prožíjí zapálení olympijského ohně, složí olympijskou přísahu a úspěšní si vychutnají medailové ceremoniály.


Zpráva Středočeského krajského úřadu:

Ve dnech 29. 1. – 3. 2. 2012 se v Moravskoslezském kraji uskuteční Hry V. zimní olympiády dětí a mládeže. Olympiáda dětí a mládeže České republiky je vrcholná republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Svým charakterem navozuje atmosféru opravdových olympijských her.

Výpravu Středočeského kraje povede na zahajovacím ceremoniálu v ČEZ Aréně paralympionik, Mistr světa a Evropy, držitel 21 „velkých“ medailí Michal Stark. Zapálením olympijského ohně začnou boje o olympijské medaile v 9 sportovních disciplínách (alpské lyžování, běh na lyžích, biatlon, lední hokej, skoky na lyžích, severská kombinace, krasobruslení, rychlobruslení a snowboarding). Doplňkovou soutěží těchto her jsou disko dance a šachy.

Středočeský kraj bude reprezentovat 68 mladých sportovců v sedmi sportovních (alpské lyžování, běh na lyžích, biatlon, lední hokej, krasobruslení, rychlobruslení a snowboarding) a obou doprovodných disciplínách. Doprovázet je bude 15 trenérů a dva vedoucí výpravy.

Ač nejsou podmínky ve Středočeském kraji pro zimní sporty ideální, očekáváme od našich sportovců opět pěkné výsledky, nějaké medaile a hlavně sportovní zápolení v duchu fair play.

Všem účastníkům gratulujeme k nominaci na tyto Hry a přejeme mnoho sportovních úspěchů nejen na Moravě!

ODM

Žádné komentáře:

Okomentovat