Všechny bleskovky

neděle 22. ledna 2012

Finále ČP na dráze s německou konkurencí


Dvacet dní před svým prvním startem na MS v dráhové cyklistice absolvoval Michal skutečně ostrý test výkonnosti. Do dnešního finálového závodu ČP, který nahradil původně plánovaný EP šel Michal s jistými obavami. Zásadní otázkou bylo, zda-li po náročném soustředění na Malorce a intenzivní dráhové přípravě bude schopný alespoň částečně konkurovat kolegům z reprezentace a především soupeřům z německé paralympijské reprezentace.
Na kilometr s pevným startem si Michal zlepšil svůj rekord na motolském oválu. Napínavější byl souboj ve stíhačce na 3km, kde ve spojeném hodnocení kategorii C2 a C3 obsadil Michal druhou příčku v téměř shodném čase s bývalým mistrem světa v této disciplině Tobiasem Grafem. Oba dva překonali všechny dvounohé soupeře  kategorie C3, včetně Steffena Wariase, předloňského mistra světa ze silničního závodu!
V celkovém hodnocení dnešního závodu, který se počítal jako omnium obou dnešních závodů skončil Michal na třetí pozici, právě za duem německých šampiónů - Grafem a Wariasem.
Výsledky dnešního závodu napověděly, že příprava na světový šampionát probíhá velmi dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat