Všechny bleskovky

čtvrtek 22. září 2011

Návštěva jihoamerických mistrů světa


"LONDÝNSKÝ" SLIB - foto  Andrea Barcalová

Minulou neděli Michal spolu s rodinou přivítal vzácnou a nečekanou návštěvou. Ještě před tím, v sobotu, se konal v Praze závod Evropského poháru. Mimochodem s velmi silnou světovou konkurencí. Několik vynikajících závodníků se víceméně přímo z dějiště Mistrovství světa v Dánsku přesunulo rovnou do Prahy. Jedním z nich byl i novopečený mistr světa ze silničního závodu Alvaro Galvis z Kolumbie. Alvaro před příjezdem do Prahy projevil zájem Michala navštívit. Skontaktoval se s Michalovou "dvorní" fotografkou Andreou Balcarovou, která ovládá výborně španělštinu. Nakonec se přidal i dvojnásobný mistr světa ze silničního závodu z let 2009 a 2010 Victor Hugo Marquez Garrido z Venezuely, spolu se svojí manažerkou a manželkou v jedné roli. Nedělní dopolední návštěva před odletem závodníků Michala velice potěšila.
Victor připomněl svoji nehodu ze zimy, při které si přivodil zlomeninu ruky. Hlavně se v jihoamerickém emotivním duchu probíralo letošní Mistrovství světa, na kterém ze známých důvodů Michal chyběl. Alvaro také zavzpomínal na svojí profesionální kariéru před amputací. Patřil podobně jako Victor ve Venezuele k nejlepším cyklistům Kolumbie mezi "nepostiženými". Připomněl momenty, kdy se s Michalem poprvé setkal. Poprvé prostřednictvím televize při sledování Panamerických her v roce 2007, na kterých Michal získal 3 medaile. Dalším setkáním již osobním bylo MS v roce 2007 v Itálii, kdy Michal Alvara předjížděl během závodu časovky...
Victor všechny překvapil oznámením, že byl za svoje sportovní zásluhy jmenován Venezuelskou vládou konzulem v baskickém Bilbau, ve kterém ji několik let žije. Jak je vidět, přístup jednotlivých zemí k paralympijským sportovcům se velmi liší.
Všichni tři cyklisté, ať už bývalí, či současní mistři světa si slíbili, že udělají všechno co bude v jejich silách, aby se spolu setkali na Paralympiádě v Londýně na stupních vítězů. Budeme držet pěsti!



Alvaro,Michal,Andrea a Victor - foto Jana Starková


Paralympijští cyklisté jsou praváci - foto Jana Starková

1 komentář:

  1. Jak je videt, pristup jednotlivych zemi k paralympijskym sportovcum se velmi lisi-vypada to tak, Victor se stal konzulem, Alvaro za svuj letosni titul mistra sveta obdrzel od kolumbijske vlady dozivotni mesicni rentu 1.000 eur, tak si tak rikam, copak asi obdrzi Michal za sve zasluhy od naseho statu ? :-)

    OdpovědětVymazat