Všechny bleskovky

pondělí 18. dubna 2011

Michal byl na hostem oslav na Štrbském plese

Štrbské Pleso a hotel Patria.
Michal zavítal o uplynulém víkendu do Vysokých Tater, kde byl hostem slavnostního večera u příležitosti 20.vyročí ŠK TPŠ Kinex Bytča a 10.výročí Slovenského lyžařského svazu zdravotně postižených

V klubu Kinex Bytča začal Michal svojí skutečnou sportovní kariéru vrcholového sportovce. Ještě za federálního uspořádání České a Slovenské republiky byl nejdříve členem lyžařské reprezentace, kterou v té době tvořil především kádr oddílu Kinex Bytča. Pod státním i klubovým trenérem Lubo Mištinou a spolu s vynikajícími sjezdaři Jožo Mištinou, Peťom Matiaškem, Robo Durčanem, Jarem Makovníkem, Mišo Csaderem, Marcelou Mišunovou a dalšími závodníky, vytvořili výborný tým, který následně sklízel medailové úspěchy z MS i zimních paralympiád.
Posléze stále v tomto klubu započal i svojí „cyklistickou jízdu“. Michal tady prožil první dva roky, včetně přípravy na Paralympiádu v Barceloně. S hostujícím kolegou z cyklistické reprezentace Lubošem Šimovcem, Jarem Kalmou a dalšími cyklisty i z řad lyžařů, potil krev v okolí Banské Bystrice a Zvolena. Vše pod vedením slovenského trenéra Ivana Kollera.
Michal na Slovensku prožil jedno z nejhezčích období své kariéry. Za to je snad nejvíce vděčný Karolovi Mihokovi, předsedovi ŠK TPŠ Kinex Bytča, který ho na Slovensko a do oddílu zlanařil!
Během slavnostního večera, který hostil hotel Patria ve Štrbském Plese byl Michal spolu s dalšími matadory nejen formálně oceněn za úspěšnou reprezentaci klubu a rozvoj sportu zdravotně postižených ale mimořádně vřele přijat pamětníky éry zakládání paralympismu i mladší generací. 
                                   
Matadoři...
                            

Dres pro Karola Mihoka. 

Žádné komentáře:

Okomentovat