Všechny bleskovky

pondělí 13. května 2013

AC SPARTA PRAHA prostřednictvím ANO,ANO splnila Igorovi SEN!

Někdy se stane, že splnění Snu vyjde naprosto bez problémů a v ideální konstelaci!
Tuto neděli se takto náramně vše sešlo při plnění přání nadějného  mladého fotbalisty.
Patnáctiletý Igor žije, jak sám říká spokojeně, už šestým rokem v rodinném prostředí dětského domova v Litoměřicích. Nejenom, že bez problémů zvládá školní docházku v deváté třídě, ale stíhá i výkonnostní kopanou v místním litoměřickém klubu. Jako tvořivý hráč je rozeným záložníkem a má dva fotbalové příklady. Idolem je pro Igora portugalský virtuóz Ronaldo, ale u nás je nadšeným fanouškem našeho nejslavnějšího týmu AC Sparta Praha!
Igorovým Snem bylo spatřit na vlastní oči fotbalové utkání Sparty a samozřejmě kde jinde než na Letné.
Vedení fotbalové Sparty žádosti našeho občanského sdružení Ano,Ano vyšlo okamžitě a nesmírně ochotně vstříc!
Já jsem měl tu čest Igora na utkání Sparty Praha proti FK Mladá Boleslav doprovodit. Musím konstatovat, že jsme se oba nesmírně těšili a musím přiznat, že realita daleko předčila očekávání. Více než dvě hodiny před zápasem se nás ujal tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Igor si oprávněně musel připadat jako významný host, V.I.P.! Pan Kasík se nám, resp. především Igorovi věnoval více než hodinu, což před zápasem, který mohl Spartě uchovat alespoň teoretickou naději na zisk titulu, považuji za velmi nadstandardní.
Měli jsme možnost se podívat na přímo na fotbalovou plochu a především se podívat do zázemí  A týmu, kam se skutečně jen tak někdo nedostane. Ke všemu jsme dostali vyčerpávající výklad a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací. Víte třeba, že hřiště na špičkových stadiónech jsou mírně „dokulata“? Měli jsme možnost se poznat a popovídat si s hlavním trenérem Vítězslavem Lavičkou, který pozitivně hodnotil, že Igor hraje toho „chytrého“, tedy post v zálozeJ. Poznali jsme i další, ještě nedávno špičkové  evropské fotbalisty - vedoucího A týmu Miroslava Baranka a Pavla Srníčka, trenéra brankářů.
Naprostou perlou bylo krátké setkání s předními hráči…kapitánem Markem Matějovským, Jiřím Jarošíkem , Ondřejem  Švejdíkem a Vlastimilem Vidličkou.  Igor dostal i možnost osobně se podívat do „zakázaného pásma“, sparťanské kabiny!
Před zápasem jsme jako hosté mohli  využít i V.I.P. restauraci a potkat další fotbalové odborníky, osobnosti a fanoušky.
Tím zásadním byl večerní zápas, který  jsme spolu s Igorem mohli shlédnout z báječných míst na tribuně. Sparta Praha zahrála „určitě i díky štěstí , které ji Igor přinesl“ jedno z nejlepších utkání  jarní části ligy a zdecimovala Mladou Boleslav 4:0!
Igor zářil ještě cestou do Litoměřic a stále opakoval, že mu to snad kamarádi neuvěříJ
Pro mě jako velmi spokojený doprovod hvězdy večera, Igora, je snad nejpotěšitelnější informací  milé a vstřícné chování všech Sparťanů, které jsme na stadiónu potkali! Počínaje kustodem a konče kapitánem týmu.  Nakonec pro ilustraci přístupu nejenom k dětem z dětských domovů zpráva od pana tiskového mluvčího:
Moc děkujeme za návštěvu, jsem rád, že si to Igor užil. Možnost udělat někomu radost je jedna z nejhezčích součástí naší práce...
Mějte se hezky,
Ondřej Kasík“

Já za občanské sdružení a především Igora také velmi děkuji…a SPARTA DO TOHO!

Michal Stark

Cyklista a fanoušek všech dětíJ