Všechny bleskovky

úterý 30. srpna 2011

Michal Stark: Zpráva o zdravotním stavu

Michal je v ambulantní péči reprezentačních lékařů ve FN Motol.Jak jsme již informovali,MUDr.Jan Kryl po důkladném vyšetření na RTG a CT diagnostikoval zlomeninu pravé lopatky a 3 žeber.Naštěstí se nepotvrdilo podezření na zlomeninu pahýlu a ani další zranění.Ostatní části těla má Michal jen pohmožděné.Naštěstí nebyla nutná hospitalizace a Michal mohl zůstat v domácí péči svých tří holek.Michal by chtěl touto cestou poděkovat za perfektní profesionální práci týmu záchranářů,policii ČR a oddělení traumatologie v Motole.A na prosbu jeho ženy velký dík několika hostivickým občanům za psychickou podporu a fotky z místa nehody a Martinu Staňkovi též za podporu a transport z Motola.

Michal Stark: health update

Michal is in the care of doctors at Motol hospital in Prague. After an x-ray and CT scan it was confirmed by Dr Jan Kyrl that he had suffered a broken right shoulder blade and broken three ribs. Luckily there was no fracture to the stump or other injuries, except for some bruising.

Fortunately Michal can now be looked after at home by his three girls.

Michal would like to thank the excellent, professional work of the paramedics, the police and the casualty department at Motol.

His wife would like to give a big thank you to the locals who gave him support at the scene and who took photographs of the incident, as well as to Michal Stanko for his support and transport from Motol.

sobota 27. srpna 2011

Paralympijský cyklista Michal Stark sražen nepozorným řidičem


(Read in ENGLISH)
V pátek 26.8. skončil velký sen o zisku medaile na paralympijském Mistrovství světa v silniční cyklistice v Dánsku.

Reprezentačního cyklistu srazil během tréninku nepozorný řidič-nedal mu přednost na křižovatce.Michal přežil, ale ne bez následků.Má zlomenou pravou lopatku a tři žebra.A aby to neměl jednoduché,ještě si pohmoždil pahýl a tím je prakticky imobilní-do protézy nemůže a s berlemi to také nejde.


Michal je v péči lékařů cyklistického reprezentačního týmu ve Fakultní nemocnici v Praze v Motole.Srůstání odhadují lékaři na dva měsíce a rekonvalescence nebude asi také jednoduchá. Jeho start na mistrovství světa v Roskilde je zcela vyloučený.





Michal jel na novém silničním kole Apache, které dostal teprve před dvěma týdny právě pro Mistrovství světa. Kolo je zcela zničeno.




Nehodu řeší Policie České republiky, celý případ je totiž velmi smutný - řidič, který nehodu zavinil nevlastnil vůbec řidičské oprávnění. Podle dostupných informací mu bylo ze zdravotních důvodů odebráno před čtyřmi lety.
















Paralympic cyclist Michal Stark hit by careless driver

Read all >>>


(ČESKY ČTĚTE ZDE)
The great dream of winning a medal at the Para-cycling World Championships road race in Denmark was ended on Friday 26th August.

National team cyclist Michal Stark was involved in a collision when a car driver failed to stop at a junction. Michal survived, but suffered three broken ribs and a broken shoulder blade. To make it worse, he has a bruised leg stump which means he cannot use his prosthesis or crutches.











Michal is in the care of national cycling team doctors at Motol hospital in Prague. Recovery will not be easy and is estimated to take two months. Starting in the World Championships in Roskilde is out of the question.














Michal was riding his new Apache road bike, which he had for just two weeks in preparation for the World Championships. The bike was completely wrecked.


The accident is being investigated by the Czech police. The case is very sad - the car driver had no licence and, apparently, had been banned from driving for health reasons four years ago.