Všechny bleskovky

neděle 26. června 2011

Zlato a bronz z Evropského poháru v Elzachu (Německo)

V sobotní časovce obsadil Michal třetí místo. V neděli pak korunoval úspěšný víkend vítězstvím v hromadném závodě po úniku, se skalpem mistra světa Marqeuze a vedouciho rankingu UCI Španěla Eckharda.

čtvrtek 16. června 2011

Supernáročná prověrka výkonnosti – EP a SP,během dvanáctidenní série

foto:ČATHS
Po návratu pravděpodobně z nejnáročnějšího přesunu sezóny můžu rekapitulovat. Vzhledem k náročnosti transportu velomateriálu, zvolil náš reprezentační tým cestu svazovým minibusem. Nejprve nás čekalo další kolo Evropského poháru ve švýcarském Gippingenu. Tradiční podnik, který je znám velmi náročným profilem závodních okruhů. V časovce jsem se konečně trefil do správného rytmu a vše ten den vyšlo jak mělo…až na dvakrát spadlý řetěz…Přesto se mi podařilo zvítězit nad časovkářským fenoménem posledních let. „Jednonohého Cancellaru“ Itala Macchiho jsem porazil těsným rozdílem 4 sekund – velmi cenné vítězství! Silniční závod s „alpským“ stoupáním jsem byl schopen po celý závod kontrolovat. Bohužel v posledním kole atakoval před horizontem Němec Graf a já si užil chvilkovou krizi. Druhé místo jsem si však bez problémů pohlídal. V celkovém hodnocení obou disciplín jsem EP ve Švýcarsku vyhrál!


Následoval dvoudenní přesun do Španělska s přestávkami ve francouzském Moulins a Bayonne. Především trénink u Atlantiku v Biarritz byl báječný.


V pondělí jsme dorazili do Los Angéles, asi dvacet kilometrů od Segovie. Trénink víceméně v horském prostředí nás připravil na páteční časovku, která světe div se byla situována do naprosté roviny. Chronometr jsem absolvoval v okruhu favoritů a dopadnul jsem tak i konečném pořadí. 4.místo na světovém poháru je lichotivé, ale po Švýcarsku jsem si myslel výše. Na prvních dvou místech byli dvounozí soupeři – Eckhard a Lynch…V neděli nás pořadatelé přesunuli do městečka vzdáleného skoro 60km od našeho hotelu. Opět nám UCI vytyčila trať na nenáročnm okruhu, vhodném především pro spurtéry. Jak je již zvykem do silničního závodu odstartovala naše kategorie spolu s dalšími dvěma. Domníval jsem se, že půjde o to kdo se od nás udrží spolu s dvounožci kategorie C3. Omyl, nejaktivnějšími závodníky jsme byli opět my. Mě závod výrazně ovlivnila bolest v žaludku. Od 5.kilometru jsem uvažoval, že vzdám a nebýt to SP, tak jsem to asi učinil. Buď jsem plápolal v bolestech na chvostu balíku, nebo jsem chytal, či se sám pokoušel u úniky – závod plný extrémů. Šel –li jsem do ataku já, mohl jsem si vsadit na to, že za mnou hned někdo vystartuje a balík doveze. Pokoušel - li se velmi aktivní Španěl Eckhard, ostatní kolegové z týmu mu peloton odbrzdili. Nakonec se mu jeden pokus o únik podařil, protože jsem si v tu chvíli vybíral chvilku s mým žaludkem. Naštěstí jsem se do posledního kola trochu vzpamatoval a pohlídal si čelo balíku. Na cílové pásce mě ještě předjel Francouz Thirionet, ale i tak beru výsledek tohoto závodu jako satisfakci.


Myslím, že spolu s letošním suverénem Eckhardem jsme letos zatím nejuniverzálnější cyklisté kategorie C2 a jsme jako jedni z mála schopni absolvovat na vysoké úrovni veškeré discipliny a profily.


Po této sérii bych měl figurovat na 4.místě světového rankingu a také v pořadí světového poháru. Po týdenní pauze budu mít možnost si postavení vylepšit na EP v německém Černém lese, v Elzachu.
Michal Stark


pondělí 13. června 2011

SP Segovia - Bronz po velkém boji

foto ČATHS
Do nedělního silničního závodu Světového poháru v Segovii nastoupil Michal se žaludečními problémy. Přesto se během něho pokusil mnohokrát nastoupit a odjet nebo roztrhat pole. Byl však pečlivě hlídán. Nakonec se podařilo odjet Eckhartovi, bohužel ve chvíli, kdy si Michal procházel krizí. V závěru nastoupil ke spurtu a na samotné cílové pásce ho přeskočil Thrionnet. Pro Michala je to první medaile ze Světového poháru a zkompletoval tak svoji sbírku cenných kovů ze všech významných světových soutěží.

MS: "Třetí místo, jak kvůli žaludečním problémům, tak vzhledem k průběhu závodu má pro mne cenu vítězství"

foto ČATHS

pátek 10. června 2011

Segovia - brambora

Michal skončil v dnešní časovce Světového poháru v Segovii na 4.místě. průměrem skoro 42km/h. Na prvnich dvou místech skončili dvounožci Eckhart a Lynch.Třetí pak Macci, pátý Bahier a šestý Graf.

MS: "Dojel jsem do cile a mohl jsem to jet ještě jednou, což je špatně."

Zítra je volný den a v neděli od 11 hodin silniční závod na spíše rovinaté trati.


MS: "Pojedeme 3x 19km okruh,kde je asi 2 kilometrový "magneťák" a fouká. Musím uviset s nejlepšími v kategorii C3 a pak zaspurtovat."

Michal Stark telefonicky ze Segovie (ESP) - Světový pohár

Dnes v 16:13 startuji do víceméně rovinaté časovky Světového poháru na 21km. Je tady naprostá světová konkurence.Jedu za Francouzem Bahierem, za mnou Španěl Eckhart, Ir Lynch(vitěz SP v Sydney) a největší favorit Ital Macchi.


Michal Stark


Pozn.: Jedná  se o letošní první účast Michal ve světovém poháru. Sydney z finančních důvodů vynechal.

sobota 4. června 2011

Michal Stark: 2. místo v hromadném závodě a celkové vítězství na EP v Gippingenu

Zdroj: Michael Teuber (Facebook)
Po včerejším senzačním vítězství v časovce potvrdil Michal Stark výtečnou formu 2. místem v hromadném závodě. Oba závody jsou součástí Evropského poháru paracyklistů.


Z Gippingenu (Švýcarsko) si tak odváží celkové vítězství.



pátek 3. června 2011

Michal Stark: První letošní vítězství v časovce

Ilustrační foto  - Petr Janouš
Tak se Michal  konečně dočkal!

Evropský pohár - časovka Radsporttage Gippingen (Švýcarsko):
1. Místo - Michal Stark (s náskokem 5 sekund)

čtvrtek 2. června 2011

TNT zelený týden


Michal se v rámci zeleného týdne firmy TNT , která je jedním z Michalových partnerů, zúčastnil společné vyjížďky se zaměstnanci pobočky v Chrášťanech zakončené besedou.


foto: TNT