Všechny bleskovky

čtvrtek 30. července 2009

Michal Stark 1.v seriálu EP i světovém žebříčku

EP Piacenza_silnce_foto Kundera.JPG
EP Itálie-silniční závod-foto M.Kundera

Posledním podnikem seriálu Evropského poháru v Italské Piacenze jsem završil podstatnou část letošní sezóny. Sobotní silniční závod připomínal spíše hladké kritérium. Na rovinatém 2km dlouhém městském okruhu závodila víceméně celá světová špička kategorie ,,jednonožců“. Čelit na okruhu těchto parametrů přesile cyklistických mocností – Francie,Itálie,Španělska,Německa a dalších nebylo jednoduché. Připadalo mi,že vlastně celý závod sjíždím úniky soupeřů. Především francouzská ekipa realizovala dokonale svou taktiku. V posledním okruhu jsem se nechal trochu zavřít v balíku a v tu chvíli nastoupil Francouz Thirionnet. Čekal jsem,že vyrazíme za ním,ale nikdo se k tomu neměl. S mírným zpožděním jsem si udělal prostor a za francouzským cyklistou jsem upaloval sám. Bohužel se mi Thirioneta nepodařilo sjet,ale ve spurtu pronásledovatelů jsem vybojoval druhé místo.

Cítil jsem se výborně a těšil se na rovinatou časovku,která nás čekala v neděli. Před závodem se vše změnilo. Střevní potíže mě doslova paralyzovaly a já jsem časovku spíše odchodil než odjel. Díky silničnímu závodu jsem celkově v Itálii skončil čtvrtý, což není vzhledem ke zdravotním problémům až tak špatný výsledek.

Konečné resumé po absolvování valné většiny bodovaných závodů je pro mě více než lichotivé a zdaleka překračuje mé sportovní plány pro tuto sezónu. V konečném hodnocení Evropského poháru 2009 jsem ve své kategorii zvítězil. Ještě více prestižním měřítkem je světový žebříček UCI, který v tuto chvíli ve své kategorii také vedu!

V září uvítá Itálie Paralympijské Mistrovství světa v silniční cyklistice. Jestli budu mít tu čest reprezentovat naší republiku,doposud nevím.

Jeneč,30.7.2009
Michal Stark,
Dukla Praha